Vezi aici ce vin poti cumpara pentru o ocazie deosebita

Sauvignon Blanc este originar din Franta, unde se cultiva in regiunea Bordeaux.

Din soiul Sauvignon Blanc se obtin vinuri albe superioare, echilibrate si de finite, cu o acidititate buna si o aroma placuta.In functie de conditiile podoclimatice se obtine vin sec, demisec si vin licoros. In acest vin se regasesc arome erbacee care ne trimit cu gandul la prospetimea primaverii. Sauvignon Blanc este un vin potrivit pentru orice tip de petrecere, un vin tanar ce etaleaza arome de soc, flori de salcam si fructe exotice.

Cu o culoare galben pai si arome de pepene galben, Sauvignon Blanc are un gust complex de grapefruit si pepene galben copt, ce confera vinului un final lung, placut.Este un vin alb, sec, cu o alcolemie de 13%. Un pahar din acest vin prezinta inflexiuni verzui si aroma puternica de agrise.

Este ziua de nastere a iubitului/sotului, tatalui si te gandesti ce sa ii cumpari? Am o idee de cadou cu care ai putea sa faci senzatie. Toti barbatii ar vrea sa primeasca de ziua lor o sticla de bautura buna, asa ca intra pe budureasca si cumpara sauvignon blanc.

Ca si recomandari culinare se poate asocial cu  pui, peste, fructe de mare, paste si branzeturi, iar temperatura optima de servire este intre 7-10 grade C.

Vinurile de Budureasca sunt  cunoscute și apreciate pentru caracteristicile si aromele lor unice si pentru vinificarea in stilul modern

Vinul este apreciat de secole pentru buchet, miros si culoare, iubit pentru armonia gustului, in mod traditional se cere savurat pe indelete, anii cu productii valoroase daruind cunoscatorilor, adevarate experiente miraculoase pentru papilele gustative.

Sauvignon Blanc din gamele superioare este fara discutie unul dintre vinurile de mare valoare ale Cramei Budureasca avand un potential ridicat pentru invechire.

Premiul obtinut de vinul Sauvignon Blanc cu recolta din anul 2014 este marea medalie de aur la Mondial de Bruxelles 2015 si iar cu recolta din 2013 este medalia de argint la International Wine Contest Bucharest 2014.

Leave a Comment