Porumbeii de curse și caracteristicile lor deosebite

De ce sunt considerați porumbeii de curse atât de speciali și cum reușesc să ajungă atât de populari și de iubiți de crescătorii din întreaga lume? Această întrebare reprezintă un adevărat mister pentru persoanele care nu au întâlnit prea des ideea de a crește porumbei din pasiune și din plăcerea de a participa la concursuri.

Pentru a le ajuta să înțeleagă acest hobby deosebit, mai jos vom vorbi despre caracteristicile acestor păsări și specificitatea lor:

  • Zborul este una din caracteristicile care îi recomandă pentru concursurile din întreaga lume. Aceste păsări sunt considerate printre cei mai buni zburători datorită aripilor lungi de care beneficiază și care favorizează un zbor mai rapid și de lungă durată.

În general, majoritatea speciilor de porumbei voiajori pot zbura cu o viteză maximă de 150km pe oră, iar distanța poate ajunge și la 1000 de km pe zi, dacă sunt antrenați și hrăniți corespunzător.

  • Orientarea este motivul pentru acre aceste păsări sunt considerate extraordinar de inteligente.Adânc impregnat în genetica lor, porumbeii au un simț la orientării foarte dezvoltat. Datorită acestui simț, aceștia au fost folosiți de-a lungul istoriei pentru a transmite mesaje.

Deși nu este încă cert, un studiu mai vechi sugerează că fiecare porumbel are capacitatea de a detecta undele magnetice ale pământului și astfel acesta se ghidează pe distanțe mari. Totodată știința consideră că orientarea lor este o combinație a simțului olfactiv, recunoașterii vizuale a terenului și a recunoașterii intuitive a mediului în care a fost crescut.

  • Aspectul porumbeilor este unuldeosebit, care emană eleganță, sensibilitate șigrație prinarmonia lor fizică și coloristica variată. Sunt păsări de dimensiuni foarte bine proporționate și compacte, iar nuanțele lor diverse sunt imposibil de redat pe cale artificială.

Culorile acestora au inspirat întreaga lume și au primit denumiri speciale în rândul cataloagelor de modă. Ciocul masiv și gâtul lung sunt și ele printre elementele care fac din aceste păsări adevărate frumuseți ale naturii.

Cum să îți dezvolți pasiunea pentru porumbei

Poate părea complicat la prima vedere, deoarece având trăsături atât de speciale, ai tinde să crezi că necesită tratamente extrem de complexe și suplimente pentru porumbei destul de costisitoare.

Ei sunt foarte simplu de crescut, necesită într-adevăr suficientă atenție, dar cu furnizorii potriviți, nu sunt foarte costisitori. Columbovet.ro îți oferă o gamă largă de produse pentru porumbei de înaltă calitate, dar la prețuri decente. În cadrul magazinului online poți descoperi oferte pentru tot felul de accesorii, precum hrănitoare, adăpătoare sau cuiburi, hrană și suplimente.

Profită de prețurile reduse ale produselor pentru porumbei pentru a-ți dezvolta crescătoria sau pentru a începe un nou hobby. Cu ajutorul acestora îți poți pregăti o adevărată echipă de campioni pentru concursurile organizate la nivel național, cât și pentru cele din întreaga lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *