Portugalia este din ce in ce mai vizitata

Una dintre cele mai deosebite metropole europene este capitala Portugaliei care atrage anual un numar tot mai mare de turisti din toate colturile lumii. Istoria este foarte bogata, motiv pentru care la tot pasul sunt prezente diferite monumente, muzee sau galerii care sa ateste acest lucru, astfel ca este imposibil sa te plictisesti aici. Poti sa gasesti aici toate tipurile de restaurante care te atrag, cafenele, terase, baruri si nu numai, motiv pentru care un city break Portugalia poate fi o decizie foarte inspirata pentru oricine.

Turnul Belem

Stim cat de dificil este sa iti faci un plan cand urmeaza sa vizitezi Lisabona intrucat sunt o multime de optiuni de care merita sa tii cont, insa chiar nu ai cum sa ratezi turnul Belem. Acesta impleteste mai multe stiluri arhitecturale si vegheaza raul Tagus inca din secolul al XVI-lea, iar intre timp a devenit cea mai cunoscuta cladire din oras.

Muzeul National al Gresiei

Chiar daca ai la dispozitie multe atractii faimoase, merita sa incluzi si Muzeul National al Gresiei care nu este la fel de cunoscut ca altele din oras. In schimb, aici vei avea parte de o experienta deosebita, in special daca esti pasionat de istorie pentru ca vei afla mai multe despre zilele maurilor petrecute in Portugalia, iar tocmai de pe vremea acestora tara a castigat reputatia de specialisti in ceramica.

Castelul Sf. George

Un alt obiectiv turistic faimos din Lisabona este castelul Sf. George care este amplasat deasupra strazilor din cartierul vechi, iar citadela a fost construita de catre romani in urma cu mai bine de doua milenii. De atunci a fost dezvoltata si imbunatatita in functie de conducatorii orasului, astfel ca vizitatorii il vor putea admira in amanunt, asa ca trebuie sa il incluzi pe itinerariul tau.

Oceanarium

Era de asteptat ca Lisabona sa dispuna de un acvariu imens perecum acesta, care reprezinta o adevarata atractie pentru turisti de toate varstele, dar in special pentru familiile cu copii. Aici sunt gazduite o multime de specii de animale marine, dar si de pasari, iar designul ingenios permite o impartire in diferite zone, care imita habitatul oceanelor Atlantic, Pacific, Indian si Antarctic, ceea ce reprezinta o experientaunica pentru fiecare vizitator.

Podul Vasco da Gama

Anul acesta se aniverseaza 20 de ani de la construirea uneia dintre cele mai mari atractii ale Portugaliei, care a fost numita dupa faimosul explorator Vasco da Gama si se intinde pe o lungime de 17 km, iar pentru construirea sa a fost nevoie de aproape 1 miliard de euro.

Asadar, atunci cand alegi un city break Portugalia pentru a vizitarea capitalei trebuie sa fii atent atunci cand iti pregatesti itinerariul intrucat sunt o multime de locuri intre care trebuie sa alegi.

Leave a Comment