Drenajul limfatic, beneficii pentru sănătate și bunăstare

Fiecare opțiune de tratament oferă beneficii unice pentru organism atunci când este administrat corect. Astfel, un masaj manual cu drenaj limfatic duce experiența de la spa la un nivel mai profund decât orice alte tipuri de tratamente sau practici.

Acest tip de terapie limfatică implică masarea blândă și ritmică a pielii pentru a stimula manual sistemul limfatic. Acesta conține ganglioni limfatici, organe, cum ar fi splina, amigdalele și apendicele și alte țesuturi care transportă un lichid numit limfă, care conține celule albe din sânge în tot corpul, pentru a lupta împotriva infecțiilor și a scăpa organismul de deșeurile toxice.

Tipul de stimulare utilizat într-un masaj de drenaj limfatic crește rata de drenaj în sistemul circulator.

Sistemul tău imunitar funcționează la foc continuu pentru a te menține sănătos, apărându-se împotriva organismelor infecțioase. Realizarea regulată a unui masaj de drenaj limfatic, o dată sau de două ori pe lună, va menține în mod constant mai multe dintre aceste celule de apărare să circule prin corp.

Acest tip de masaj vă poate ajuta corpul să se vindece în mod natural mai repede dacă sunteți deja bolnav. De asemenea, vă va construi sistemul de apărare, astfel încât organismul să poată preveni mai bine o posibilă îmbolnăvire. Acest lucru vă va ajuta să vă vindecați și să vă protejați de răceli, viruși, precum gripă și tot felul de infecții bacteriene.

Drenajul limfatic și intestinele

Majoritatea oamenilor sănătoși mănâncă regulat pe parcursul zilei, iar alimentele pot conține tot felul de bacterii sau alte substanțe nocive. În acest caz, un masaj limfatic înseamnă reducerea riscului de balonare sau dureri intestinale.

Când circulația limfatică încetinește, organismul nu absoarbe în mod corespunzător grăsimea de care are nevoie. Acest lucru poate provoca malnutriție, deoarece avem nevoie de grăsimi pentru energie, protecție, căldură etc.

Realizarea unui masaj de drenaj limfatic nu numai că te face să absorbi suficientă grăsime, dar împiedică cumularea unor cantități mari de grăsime. O dietă sănătoasă vă va ajuta doar atât cât vă permit capacitățile digestive. Un masaj regulat al ganglionilor limfatici va funcționa pentru a maximiza beneficiile generate de obiceiurile alimentare sănătoase. Menținerea circulației limfei înseamnă absorbția cantității adecvate de grăsime și menținerea sub control a nivelului de glucoză.

Nu în ultimul rând, oamenii se confruntă cu retenție de apă, din mai multe motive, de la sarcină până la boli care influențează dezvoltarea acestei probleme de sănătate. Anumite condiții interne și externe fac ca proteinele și fluidele importante să rămână în țesuturi, ducând la acumulări excesive de lichid. Prin urmare, drenajul limfatic folosește tehnici care ajută la scurgerea corectă a acestor fluide.

La un nivel mai profund, masajul manual cu drenaj limfatic accelerează circulația internă, răspândind limfa în corp într-un ritm mai rapid, făcând mai dificilă sedimentarea lichidului și a altor substanțe ajutătoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *