Dimensiunea unei case este determinată de mai mulți factori

Mulți proprietari de case fac greșeala de a construi locuințe care sunt considerabil mai mari decât este necesar, fără a lua în considerare toate costurile pe care le implică acest lucru. Este important să ne amintim că un conac mare nu este singura opțiune pentru cei care caută confortul și designul unei locuințe de bun gust; casele mai mici cu caracteristici unice pot fi la fel de dorite. Dacă încerci să determini care ar fi cea mai bună dimensiune a casei pentru familia ta, ia în considerare următoarele detalii.

Dimensiunea populației

Este important să iei în considerare câți oameni vor locui permanent într-o casă în timpul procesului de construcție pentru ca una cu multe dormitoare libere este inutilă dacă te aștepți să ai un singur copil. O casă mare, una cu multe dormitoare pentru a găzdui oaspeții peste noapte, este ideala dacă ai o familie numeroasă, găzduiești petreceri regulate sau pur și simplu împărți locuința cu alții.

Bugetul potrivit

Costul construcției crește direct proporțional cu fiecare metru pătrat al casei. Includem aici achiziția proprietății, proiectul, materialele de construcție exterioare, designul grădinii și amenajarea peisagistică. Sunt mai multe cheltuieli care trebuie făcute. Ar trebui să începi prin a cumpăra un teren. Prețul poate varia în funcție de regiune sau de oraș. Următorul pas este angajarea unei firme de arhitectură care să se ocupe de planificarea, proiectarea, documentația de construcție și autorizația finală de construire.

Dimensiunea ideală a casei pentru o familie de patru persoane este de aproximativ 120 de metri pătrați, iar dimensiunea ideală a lotului nu depășește 1.000 de metri pătrați, oferindu-vă mult spațiu pentru copaci, o grădină și un loc de relaxare fără a petrece prea mult timp întreținând proprietatea. Reține că terenul va avea nevoie de un gard în jurul lui și că, cu cât imprejmuirea este mai mare, cu atât va costa mai mult.

Întreținere

A ține cont de costurile de întreținere în timp ce decizi dimensiunea unei case este, de asemenea, o idee inteligentă. Cheltuielile cu utilitățile pentru casele cu adevărat mari tind să fie costisitoare, deoarece sunt dificil de încălzit în timpul iernii și de răcit în timpul verii.

Nu în ultimul rând, gândește-te la cât timp vei pierde cu curățarea. Cu cât locuința este mai mare, cu atât este nevoie de mai multă muncă pentru a o menține curată. Așadar, sună chiar acum la cei de la De Stijl și discută cu arhitect Enica Ana pentru a afla mai multe despre serviciile pe care ți le poate oferi. Cu ajutorul ei vei obține proiecte de casă cu parter de cea mai înaltă calitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *