De ce caminul de batrani este cea mai buna solutie pentru familiile care au nevoie?

Atunci cand parintii sau bunicii nostri ajung la varsta la care au nevoie de ajutor pentru a-si putea duce traiul in viata de zi cu zi, iar timpul copiilor sau al nepotilor este limitat, caminul de batrani ramane una dintre cele mai bune solutii pe care membrii familiei le poate lua. Asa ca, astazi ne propunem sa stabilim care sunt principalele avantaje pe care apelarea la caminul de batrani le aduce.

  1. Ajutor zilnic

Multi oameni in varsta considera ca se lupta cu multe dintre sarcinile cotidiene ale vietii de zi cu zi, cum ar fi, schimbatul hainelor, baia si chiar prepararea meselor. Intr-un camin de batrani exista intotdeauna un membru al personalului care sa va ajute cu orice sarcini de care varstnicii au nevoie zi de zi.

  1. Servicii medicale permanente

Personalul de ingrijire medicala instruit este intotdeauna la datorie in caminele de batrani, astfel ca ingrijirea medicala este nelipsita, iar un medic gata sa faca fata oricaror probleme medicale care apar in mod spontan. Personalul elibereaza medicamente la momentul potrivit si deruleaza investigatii suplimentare atunci cand se considera necesar. Astfel, sanatatea oamenilor dragi dumneavoastra este mereu sub atenta supraveghere a unui specialist.

  1. Siguranta si protectie

Unul dintre cele mai importante beneficii ale caminelor pentru batrani este faptul ca pot conferi  siguranta si securitate oamenilor dragi  in orice moment. Persoanele in varsta sunt adesea vizate de raufacatori si pot deveni prea usor victime ale infractiunilor violente, chiar si in interiorul propriilor case. Situatia se agraveaza in cazul in care varstnicul are probleme de memorie si poate uita sa incuie usile si ferestrele, de exemplu. Ei bine, acest lucru nu se intampla in cazul caminelor de batrani, unde personalul este responsabil pentru a se asigura ca rezidentii sunt protejati permanent.

  1. Interactiuni sociale puternice

Singuratatea este umbra care se naspusteste asupra batranetii, dar in mediul caminelor de batrani exista intotdeauna cineva cu care sa discute. Seniori au posibilitatea de a discuta cu colegii lor, impartasind experiente de viata si interactionand in permanenta. Astfel, majoritatea caminelor de batrani  ofera de activitati sociale si iesiri pentru a-i mentine activi si stimulati mental pe cei in varsta.

  1. Alimentatie sanatoasa si mese regulate

Multi oameni in varsta nu reusesc sa se hraneasca corect sau chiar uita sa manance si sa bea lichide, mai ales daca sufera de Alzheimer sau dementa. Reprezentantii caminul de batrani se asigura ca ofera varstnicilor mese sanatoase si hranitoare la intervale regulate de timp tot parcursul zilei.

  1. Lipsa grijilor pentru membrii familiei

Astazi, toti suntem prinsi in sarcini si servicii profesionale, iar de obicei toti adultii trebuie sa lucreze, iar timpul devine insuficient pentru a se asigura ca membrii familiei in varsta sunt ingrijiti pe tot parcursul zilei. Stiind ca persoana iubita este in siguranta si bine ingrijita, puteti sta linistit mereu.

Leave a Comment