Cum trebuie să te prezinți la un interviu pentru a obține jobul dorit?

Un alt lucru pe care trebuie să-l învățăm singuri din cauza unei programe educaționale învechite este modul în care putem ocupa un loc de muncă în urma unui interviu. În astfel de momente, pentru unii, emoțiile sunt devastatoare, iar șansele de reușită scad cu fiecare gafă în exprimare. Se întâmplă să nu îți dai seama de cum poți reacționa decât la momentul respectiv.

Încântat că vei avea șansa să aplici la jobul la care ai visat dintotdeauna, trimiți CV-ul și aștepți vreo șase săptămâni până să primești răspunsul că ai trecut în a doua etapă a selecției. Ești chemat la interviu, însă realizezi că emoțiile îți fac mai mult rău decât bine, Începi să te bâlbâi, să-ți freci mâinile și să degajă o energie și un sentiment de nesiguranță. Ajungi acasă descurajat și realizezi că nu ești bun de nimic sau că jocul nu era potrivit pentru tine.

Accesând thebiz.ro și citind câteva interviuri cu antreprenori de succes din România, am ajuns la concluzia că ceea ce am reușit să învăț și aplic merită în viață merită să fie știut de toată lumea. Emoțiile sunt mai mult bune decât rele. Dacă apar, asta înseamnă că îți pasă îndeajuns de mult încât să-ți fie frică să nu greșești. Problema stă în felul în care le gestionăm și nu în existența lor.

Aplicând la mai multe joburi de-a lungul studenției, am ajuns la concluzia că ceilalți din jur nu te vor considera cel mai bun dacă tu nu crezi asta. Trebuie să dai dovadă de stăpânire și devotament. Enumeră-ți calitățile și asigură-te că modul în care le invoci stârnesc curiozitate și seriozitate în jur. Secretul în a trece cu brio peste un interviu de angajare este atitudinea. Angajatorilor le plac persoanele stăpâne pe sine care denotă curaj și devotament.

Leave a Comment