Cum se obtin celulele stem din cordonul ombilical?

Cordonul ombilical al bebelusului este alcatuit din tesuturi care contin sange, astfel ca reprezinta o sursa foarte bogata de celule stem, motiv pentru care este ideal ca acesta sa fie recoltat imediat dupa nastere, in caz contrar se iroseste, motiv pentru care solutia nu mai poate fi pusa in practica pentru tratarea a diferite afectiuni complexe. Odata ce cordonul ombilical a fost legat si taiat, sangele ramas in cordonul ombilical este colectat intr-o punga de colectare. Celulele stem din sangele cordonului ombilical sunt utilizate in prezent in medicina de transplant pentru a regenera sangele si sistemele imunitare.

Aceste celule sunt cercetate pentru capacitatea lor de a actiona ca niste asistenti personali ai corpului, fiind capabile sa poata ajuta organismul sa se vindece in noi moduri. Procesul de recoltare celule stem precum si prelucrarea si depozitarea celulelor stem din cordonul ombilical reprezinta o garantie a sanatatii pentru persoanele doresc o plasa de salvarea in fata unor viitoare potentiale boli si afectiuni. Celulele stem din cordonul ombilical pot fi folosite ca o alternativa la cele regasite in maduva osoasa sau a celulelor stem din sangele periferic pentru transplanturi hematologice, precum si intr-o varietate de aplicatii in medicina regenerativa. In urma procesului de recoltare celule stem, esantioanele prelucrate pot fi congelate prin criogenare si depozitate pentru perioade prelungite de timp.

Eficienta celulelor stem din cordonul ombilical

O explicatie simpla a capacitatilor acestor celule este ca celulele stiu cum sa identifice celulele afectate din organism si sa inceapa un proces de vindecare. Cu alte cuvinte, ele pot ajuta organismul sa se auto-repare. In prezent, celulele stem din cordonul ombilical au fost utilizate in peste 35.000 de transplanturi din intreaga lume pentru a regenera sangele sanatos si sistemele imunitare, ca si in cazul transplanturilor de maduva osoasa. Celulele stem din sangele din cordonul ombilical sunt biologic mai tinere si sunt mai flexibile in comparatie cu celulele stem adulte din alte surse, cum ar fi maduva osoasa.

Cand un parinte alege sa faca recoltare celule stem, atunci cand sunt salvate si depozitate corespunzator in banci de celule stem moderne ca BIOVAULT, care este cea mai inalt acreditata banca privata de sange ombilical si tesuturi acreditata in Europa, aceste celule au calitati si avantaje unice, mai exact: prezinta un risc mai mic de complicatii atunci cand sunt utilizate in transplanturi, abilitatea de a utiliza propriile celule stem pentru conditii medicale care in prezent nu dispun de optiuni de tratament medical, sunt disponibile imediat si pot minimiza progresia boliilor prin tratamentul timpuriu, iar prin prezervarea lor se “opreste ceasul biologic”, celulele stem fiind protejate impotriva imbatranirii si expunerii la factorii de mediu si virusii obisnuiti care le pot altera functiile.

Leave a Comment