Cum putem folosi cat mai util ciocolata de menaj?

Ciocolata de menaj este cunoscuta pentru beneficiile pe care le are in ceea ce priveste capacitatea de a fi folosita pentru realizarea prajiturilor. Vorbim despre un tip de ciocolata foarte cunoscut, mai ales in randul celor pasionati de cofetarie si de prajituri. Astfel, cea mai cunoscuta este ciocolata neagra, care poate fi folosita pentru prepararea prajiturilor delicioase carora cu greu le rezistam atunci cand suntem pusi in fata situatiei de a ne indulci un pic si de a spune pas, pentru ca tinem la silueta. In oricare dintre cele doua situatii v-ati afla, trebuie sa stiti ca ciocolata de menaj este folosita adesea in marile cofetarii in ceea ce priveste prepararea bunatatilor cu care ne rasfatam zi de zi. Este foarte delicioasa si foarte frecvent folosita de cofetarii priceputi. Prin urmare, dava v-am starnit interesul si vreti sa gatiti ceva cu adevarat special pentru cei dragi chiar la dumneavoastra acasa, comandati ciocolata de menaj de la anytacooking.ro si bucurati-va impreuna de cele mai delicioase deserturi. Daca la final constati ca iti lipseste ciocolata pentru decor, la doar cateva click-uri distanta se afla chiar ceea ce aveti nevoie, anume ciocolata la care ravniti atat de mult.

Mai jos, va prezentam o reteta de prajitura cu ciocolata neagra si ananas, numai buna de servit intr-un weekend. Iata de ce ai nevoie pentru blat:

Pentru blat: 150 g ciocolata neagra, 2 lingurite capuccino, 5 oua, 150 g unt, 3 linguri de ulei, 160 g zahar, 1 lingurita de esenta de vanilie, 200 g faina,  1 lingura de praf de cacao,  1 plic praf de copt, 1 praf de sare. De asemenea, pentru crema ai nevoie de 350 g crema de branza (Philadelphia), 200 g lapte condensat (lapte cremos la cutie, nu cel de cafea), 600 ml frisca lichida, zahar dupa gustul fiecaruia, 250 g ananas din compot, 20 g gelatina,  suc de ananas pentru a insiropa putin blaturil. Pentru glazura ai nevoie de 100 g ciocolata cu lapte, 4 linguri frisca lichida sau lapte, 1/2 lingurita de unt. Rupem ciocolata in bucatele si o topim cu 50 g de unt, 2 lingurite de capuccino, apoi o luam de pe foc. Cand se raceste putin adaugam galbenusurile si amestecam rapid pana se omogenizeaza.

Separat, frecam untul ramas cu cele 100 g de zahar. Adaugam ciocolata, in care am pus galbenusuri si omogenizam compozitia. Incorporam faina amestecata cu cacao si praful de copt, apoi adaugam cele 3 linguri de ulei. Mixam albusurile spuma cu un pliculet de praf de sare si cele 60 g de zahar, apoi adaugam esenta de vanilie. Cand devine o spuma tare le adaugam peste cealalta compozitie, amestecand usor-usor. Aceasta compozitie o impartim in 2 si aranjand intr-o tava de 34×24 (o gasiti in magazinul nostru). Coacem 2 blaturi, rand pe rand, la 160 de grade, timp de 15-20 de minute. Incepem sa pregatim crema amestecand crema de branza cu lapte condensat si frisca mixata cu zahar pudra dupa gust.

Pentru crema: Adaugam ananasul taiat bucatele. Dizolvam gelatina in 50 ml suc din compot, apoi o topim si o adaugam cremei, avand grija sa mixam imediat foarte bine. nsiropati fiecare blat cu suc de ananas. Atentie! Nu foarte mult. Puneti primul blat intr-o tava pe o hartie de copt si turnati crema peste el apoi acoperiti cu celalalt blat. Topiti ciocolata cu toate ingredientele la microunde, amestecati energic si turnati peste ciocolata, finisati si puneti ciocolata la frigider peste noapte.

Leave a Comment