Cum poti reveni imediat la activitatile de zi cu zi

Recuperarea medicala prin kinetoterapie si fizioterapie este o practica asociata in domeniul sanatatii care utilizeaza elemente de bio-mecanica sau kinetoterapie, terapie manuala prin masaj, terapie prin exercitiu si electroterapie, pentru a ajuta pacientii sa restaureze, sa mentina si sa-si mareasca mobilitatea fizica, puterea si functiile aparatului loco-motor. La Doctor Acasa vei gasi fizioterapeutii experti in recuperare medicala, capabili sa ajute pacientii sa-si recastige mobilitatea, deoarece un fizioterapeut va intelege in detaliu cum functioneaza organismul pacientului, va fi instruit in aptitudinile clinice pentru a evalua, diagnostica si trata handicapul.

Fizioterapeutii pot ajuta pacientii sa se recupereze de la leziuni si dizabilitati, de la dureri de spate, dureri de gat, dureri de genunchi pana la probleme legate de ligamente. Sedintele de recuperare medicala ajuta, de asemenea, la reabilitarea pacientilor care sufera de Parkinson, cei care au avut accidente vasculare cerebrale, scleroza multipla si paralizie cerebrala. In plus, fizioterapeutii de aici pot vindeca atat probleme cronice cat si afectiuni acute prin tratarea pacientilor la domiciliu. Asadar, recuperarea medicala este o metoda de tratament care se concentreaza pe stiinta miscarii si ii ajuta pe pacienti sa mentina, sa-si restabileasca si sa maximizeze forta fizica. In esenta, implicarea pacientului in ingrijirea proprie, prin educatie, constientizarea si participarea la tratamentul lor, sunt elementele care fac ca recupararea medicala sa fie de succes.

Cand ai nevoie?

In marea majoritate a cazurilor, sedintele de recuperare medicala prin kinetoterapie si masaj sunt considerate extrem de eficiente. Cercetarile sugereaza ca fizioterapia imbunatateste in mod semnificativ timpii de reabilitare si recuperare a majoritatii conditiilor, fiind esentiala de asemenea in prevenirea si ameliorarea sechelelor. Recuperarea medicala este adesea o parte integranta a planului de tratament al unui pacient si poate fi un mijloc de relaxare si un indicator al progresului individual care poate stimula stima de sine, imbunatatind timpul de recuperare.

Recuperarea medicala ii poate ajuta pe toti cei care sufera de afectiuni medicale generale, cum ar fi bolile sau leziunile care limiteaza capacitatea lor regulata de a se misca si de a functiona. Serviciile de kinetoterapie si recuperare medicala sunt indicate in urmatoarele categorii de afectiuni: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni cardiovasculare, afectiuni respiratorii, afectiuni metabolice si nutritionale inclusiv diabet, afectiuni endocrinologice, afectiuni ale aparatului digestiv, afectiuni reno-urinare, afectiuni ale aparatului urogenital, afectiuni senzoriale (tulburari de vaz, auz, vorbire).

Care sunt beneficiile?

Recuperarea medicala si-a dovedit de-a lungul anilor eficacitatea in a ajuta pacientii sa-si redobandeasca sanatatea si sa-si imbunatateasca forta fizica si functiile motorii. Pentru a va imbunatati experienta avuta in cadrul sedintelor de recuperare medicala, fizioterapeutii de la Doctor Acasa va vor vizita personal si vor efectua fizioterapie acasa. Unele dintre beneficiile recuperarii medicale la domiciliu includ: comoditatea, tratament si ingrijire personalizate, reducerea stresului sedintelor sporind astfel timpii de vindecare, alegerea orelor de tratament in functie de timpul disponibil al pacientului, costuri reduse si realizarea tratamentului intr-un mediu cunoscut, sub supravecherea familiei.

Leave a Comment