Cum este folosită gheața carbonică în industria alimentară, farmaceutică sau în cadrul zborurilor?

Dacă aveți nevoie urgent de o cantitate mai mare de gheață carbonică la un preț cât mai accesibil, Gheață 24 vă pune la dispoziție oricât ați avea nevoie, fie pentru un eveniment important din viață, precum o nuntă, fie pentru conservarea la rece a anumitor alimente perisabile. Așadar, dacă vreți să aveți parte de cea mai bună ofertă care există în acest moment pe piață, comandați gheață carbonică la un preț avantajos de la noi. Oferim orice cantitate, începând cu 1 kg și din ce în ce mai mult.

Cum se realizează corect transportul de gheață carbonică?  

Dacă trebuie să vă ocupați de transportul unei anumite cantități de gheață carbonică trebuie să vă asigurați că transportul se face într-un autovehicul bine ventilat. Gheața carbonică nu este altceva decât dioxid de carbon, iar acesta este periculos pentru sănătatea dumneavoastră în cantități mari sau concentrate. Dacă se acumulează prea multă gheață carbonică într-un spațiu mic, vă puteți confrunta cu o situație destul de dificilă. Așadar, vă recomandăm să țineți geamurile mașinii deschise când transportați gheață carbonică, astfel încât să puteți evita orice situație problematică, din acest punct de vedere.

Așadar, ceea ce trebuie să rețineți în principal este faptul că, dacă gheața carbonică este transportată în interiorul vehiculului (excluzând portbagajul) pentru perioade mai mari de zece minute, ar trebui să deschideți geamul pentru a ventila orice concentrație de dioxid de carbon.

Cum este folosită gheața carbonică de companiile aeriene?

Industria companiilor aeriene folosește gheață carbonică pentru catering în timpul zborului, păstrând alimentele la rece sau înghețate până când acestea sunt gata de preparare/servire, în principal pe zborurile pe distanțe lungi. Fără refrigerare mecanică la bordul aeronavei, bucățile de gheață carbonică sunt puse în recipiente special concepute, pentru a păstra și menține temperatura alimentelor în condiții de temperatură optime. Pe măsură ce gheața carbonică se sublimează (trece de la solidă la gazoasă) aceasta nu lasă reziduuri care să contamineze sau să compromită calitatea alimentelor.

Dar în industria farmaceutică?

Gheața carbonică este folosită ca o practică comună în sectoarele agrochimice, alimentar și farmaceutice pentru conservarea și extinderea termenului de valabilitate a produselor organice, alimente și produse farmaceutice de mare valoare. Liofilizarea prin gheață carbonică are loc la temperaturi extrem de scăzute în timpul sublimării (când gheața carbonică trece de la solid la gaz), cu mult sub punctul de îngheț al apei și este mai puțin dăunătoare decât alte metode de deshidratare și nici nu afectează aspectul sau aroma produselor. Produsele liofilizate pot fi păstrate luni sau ani la temperatura camerei fără nicio deteriorare.

Prin urmare, acum că ați aflat care sunt principalele utilizări ale gheții carbonice, nu uitați că dacă aveți nevoie de o anumită cantitate de gheață, nu trebuie ezitați să comandați de pe site-ul nostru – gheata24.ro!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *