Cum arată viitorul industriei auto

Perturbarea globală, progresele tehnologice și schimbarea comportamentului consumatorilor influențează constant industria auto la nivel global. Deși modelul tradițional de proiectare, fabricare, vânzare, service și finanțare a vehiculelor continuă, industria auto se îndreaptă cu pași repezi către o lume nouă, bazată pe sustenabilitate și pe schimbarea comportamentului consumatorilor.

Industria auto a fost grav afectată în timpul blocajelor inițiale din cauza pandemiei, deoarece liniile globale de aprovizionare s-au oprit, fabricile și dealerii s-au închis temporar, iar oamenii au petrecut mai mult timp acasă și mai puțin la volanul mașinii. În ciuda eșecului inițial, experții din industrie spun că pandemia a accelerat digitalizarea în industria auto. Nu este prima dată când sectorul auto se confruntă cu dificultăți. Unii cred că industria, în special furnizorii de automobile, au învățat multe din greutățile economice cu care s-au confruntat în trecut.

Disponibilitatea și adoptarea soluțiilor tehnologice avansate conduc în prezent majoritatea tendințelor de bază din industria automobilelor. Mașinile conectate, senzorii, electrificarea și noile modele de afaceri, inclusiv mobilitatea, sunt rezultatul unor soluții tehnologice avansate. Întreaga industrie, de la furnizori până la producătorii de automobile, este provocată să mențină profitabile operațiunile existente, în timp ce își dezvoltă capacitatea de a aborda aceste noi inovații.

Cloud computing este una dintre cele mai aprofundate inovații tehnologice ale vremurilor noastre. În trecut, companiile își gestionau hardware-ul și software-ul într-un centru de date fizic, dar natura virtuală de stocare oferă o alternativă mult mai eficientă. În plus, tehnologia folosită astăzi vine cu actualizări în timp real și cu opțiunea de conectivitate la dispozitive și abonamente, cum ar fi Apple Music. Dezvoltarea industriei de automobile a fost și va rămâne în strânsă legătură cu segmentul tech.

În următorii ani, industria auto va intra într-o etapă definitorie pentru viitorul mobilităţii, specialiştii furnizorului de soluţii digitale SAP anticipând că sectorul se va cufunda complet în digitalizare. Vorbim despre nevoia de personalizare a ofertelor şi apariţia ecosistemelor trans-industriale. Dacă vreți să aflați mai multe despre cum va arăta una dintre cele mai mari industrii de pe glob în următorii ani, accesați thecars.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *