Ce sport am ales pentru cel mic

Baletul este iubit de multi pentru gratia, echilibrul, calcularea si usurinta cu care dansatorii se desfasoara pe scena, insa pentru a obtine toate acestea este nevoie de multa munca, dedicare, efort si ore intregi petrecute la antrenamente. Totusi, acest sport este ideal pentru copii intrucat o multime dintre practicile invatate vor fi utile mai tarziu in viata, incepand de la disciplina si pana la munca sau o atitudine respectuoasa. De asemenea, baletul este recomandat in cazul celor mici intrucat nu reprezinta doar un simplu dans si oferirea unui spectacol pe scena, ci exista o multime de alte beneficii aduse.

Mai multe plusuri

Chiar daca nu sunt impuse limite de varsta, baletul este ideal pentru copii intrucat acestia au posibilitatea de a castiga la capitolul masa musculara si vor fi in forma tot timpul, fiind o modalitate grozava prin care isi vor consuma energia, dar vor invata si sa isi dozeze efortul. In acelasi timp, orice copil va adopta o pozitie corecta, iar cu cat sunt toate beneficiile sunt aduse mai devreme, cu atat acestea vor fi mai utile mai tarziu in viata.

Parintii interesati de cursuri de balet pentru copii trebuie sa stie ca beneficiile pot fi observate dupa numai cateva antrenamente, de la controlarea corpului, coordonarea miscarilor si imbunatatirea echilibrului. Nu exista pozitii defectuoase ale spatelui in cazul copiilor care practica baletul, iar acest sport aduce multe alte plusuri, printre care si imbunatatirea sanatatii cardiovasculare intrucat tot corpul este pus in miscare, iar sangele circula. In acelasi timp, notiunile invatate in timpul antrenamentului pot fi utile si in cazul altor tipuri de dansuri.

Pe plan emotional

In schimb, beneficiile nu se opresc doar la nivel fizic, ci continua si pe plan emotional, incepand de la increderea celor mici in fortele proprii, astfel ca nu se vor confrunta cu stari de anxietate atunci cand se afla in fata unui grup mare de oameni. Pe aceasta cale va fi mult mai usor sa se depaseasca momentele dificile ale copilariei, iar cei mici vor invata cum sa se exprime mai bine folosindu-se chiar numai de corp si de expresiile faciale pentru a putea spune o poveste si pentru a-si arata emotiile. Acesta este un beneficiu mare in cazul adolescentilor intrucat vor fi pregatiti pentru orice si vor invata sa comunice mai bine atat cu parintii, cat si cu profesorii. Nu in ultimul rand, acest sport ajuta la imbunatatirea concentrarii, fapt util in nenumarate momente ale vietii.

Beneficii sociale

Expertii domeniului sunt de parere ca cei care au ales cursuri de balet pentru copii invata mult mai usor lucruri noi si sunt niste persoane cu care se colaboreaza cu usurinta, fiind niste adevarati coechipieri, dar acestia stiu cum sa controleze stresul si sunt disciplinati.

Leave a Comment