Cabinet logopedie

Orice semn care ar putea denota prezenta unor deficiente de comunicare de orice natura ar trebui sa reprezinte un imbold in vederea consultarii unui specialist in acest sens. Multitudinea de cauze si simptome poate face dificila depistarea in mod individual a acestor deficiente si de aceea este importanta ca examinarea sa fie facuta de un specialist acreditat intr-un cabinet logopedie.

Ca stiinta distincta, logopedia are in vedere depistarea si tratarea deficientelor de comunicare si relationare prin apelarea la diverse tehnici si instrumente specializate care sa elimine obstacolele psihologice care sta in calea exprimarii libere si corecte.

Cel mai des intalnite semne care ar putea sugera prezenta unei afectiuni sunt considerate a fi: limitarile de exprimare, utilizarea unui numar redus de cuvinte sau lipsa totala a vorbirii; deficiente de atentie; dificultati in a intelege lucruri simple si esentiale.

Cum poate ajuta logopedia?

Un logoped specializat are in vedere mai multe etape spre a ajunge la eliminarea deficientelor cu care se prezinta pacientii la cabinet, dintre care prima si cea mai importanta este determinarea cauzelor care stau in spatele acestora. Acestea pot fi determinate de o dezvoltare mai lenta a abilitatilor de comunicare, in cazul celor mici, o afectiune fizica, functionarea creierului in parametri deficitari, malformatii la nivelul maxilarului ce nu permit emiterea corecta a anumitor sunete, incapacitatea de a gestiona anumite emotii care se pot rasfrange asupra comunicarii directe, sau chiar o trauma din trecut care a avut efecte puternice asupra starii emotionale si a determinat anumite blocaje.

Aceste afectiuni pot fi rezolvate cu ajutorul unor exercitii specifice care se realizeaza in cabinete sub indrumarea atenta specialistului, iar rezultatele se pot observa de la o sedinta la alta. De asemenea, in atributiile logopedului intra si analiza amanuntita a intreg sistemului psihologic. Astfel ca are in vedere nu doar corectia problemelor de comunicare. El realizeza evaluarea unor procese mai ample precum capacitatea de a rationa in parametri optimi, de a reactiona la expunerea unor anumiti stimuli, cat si felul in care pacientul gandeste ca fiinta rationala. Toate aceste elemente fac posibila conturarea unui cadru complet de evaluare, care sa il ajuta sa faca legaturi directe intre cauze si efecte si astfel sa poata contura un plan de tratament personalizat cat mai eficient pentru fiecare pacient in parte.

Cat costa o sedinta de logopedie?

Toate preturile unui cabinet psihologic individual se stabilesc in asa fel incat sa fie accesibile tuturor categoriilor de pacienti ce prezinta deficiente de comunicare. Astfel, ne dorim ca statutul financiar sa nu reprezinte un impediment in vederea rezolvarii acestor probleme si de aceea preturile pentru o sedinta de logopedie, de 50 de minute, destinata adultilor este de 150 de lei, iar in cazul celor mici, pretul coboara pana la 120 de lei.

Leave a Comment