Apeleaza la cele mai moderne metode de curatare a casei tale

   Descoperita in laboratoarele chimistilor inca din secolul XIX, gheata carbonica reprezinta o substanta pe cat de spectaculoasa, pe atat de versatila. Astfel, desi a inceput ca fiind considerata agentul ideal de racire atat in industria alimentara cat si in cea farmaceutica, abilitatea acesteia de a trece dintr-o stare de agregare in alta a fost exploatata in asa fel incat sa fie considerata indispensabila inclusiv in aplicatiile industriale. Bineinteles, dincolo de toate aceste moduri de a fi utilizata la scara larga, gheata carbonica poate reprezenta elementul surpriza in cadrul oricarui eveniment special, fie ca este vorba de pastrarea mancarii proaspete, a bauturilor reci si a ringului de dans inconjurat de o aura de fum misterios. In consecinta, oricare ar fi scopul dumnevoastra pentru care doriti sa achizitionati un astfel de compus, este bine sa fiti pusi in tema cu privire la proprietatile sale, precum si modul corect de a fi depozitat si utilizat in conditii de siguranta.

Sa intelegem mai bine gheata carbonica

   In cadrul procesului de trecere dintr-o stare de agregare in alta, dioxidul de carbon poate fi supus la mai multe procedee, fiecare necesitand diverse conditii de temperatura si presiune atmosferica. In ceea ce priveste procesul de fabricare, acesta nu este catalogat a fi unul complicat, cu toate ca depozitarea si transportul produsilor finiti vin la pachet cu propriile provocari. Acestea fiind spuse, dioxidul de carbon in stare lichida reprezinta materia prima, care in urma unor proceduri va trece in forma gazoasa, pentru ca mai apoi sa se formeze ceea ce numim zapda carbonica. Ulterior, restul de gaz va fi recirculat in asa fel incat sa urmeze aceeasi cale pana cand nu va mai exista decat zapada, care la randul ei va fi comprimata si depozitata sub forma de blocuri. In schimb, pentru proceduri precum sablarea cu gheata carbonica, sunt preferate granulele de diverse dimensiuni, obtinute prin intermediul extrudarii.

Proceduri si moduri de utilizare in aplicatiile industriale

   Daca ar fi sa definim procedura de sablare, aceasta presupune slefuirea sau curatarea unui material solid, cu ajutorul unor substante abrazive precum nisip, minerale artificiale, materiale metalice sau organice. Mai nou insa, procedeul ce incorporeaza deopotriva aerul comprimat si granulele de gheata carbonica este tot mai folosit, mai ales in situatiile in care se urmareste indepartarea depunerilor nedorite, care se desprind in urma socului termic. Ca si avantaje, dincolo de faptul ca se bucura de precizie si rapiditate in manevrare, este catalogata ca fiind 100% ecologica si non-toxica, atat pentru oameni cat si pentru mediu. Nu in ultimul rand, aplicabilitatea tot mai mare, incapand de la eliminarea mucegaiului din case si pana la curatarea componentelor avioanelor, face ca metoda de sablare cu gheata carbonica sa fie metoda preferata si sa inlocuiasca incetul cu incetul vechile metode ce foloseau solventi toxici sau alte accesorii abrazive.f

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *